1 Roer de honing, azijn en zout naar smaak door elkaar en zet het mengsel apart.
2 Schil de wortels en snijd in dunne staafjes. Verwijder de harde kern van de rodekool en schaaf hem. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Pel de sjalotten en knoflook, snijd de sjalotten in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, houd het witte en het groene deel gescheiden. Rasp de verse mierikswortel.
3 Breng een grote pan water aan de kook en kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en bewaar een beetje kookvocht.
4 Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de spekreepjes, wortels, kool, champignons en noodles toe en roerbak alles 2 minuten. Voeg de sjalotjes, knoflook en het witte deel van de lente-uitjes toe. Bak alle ingrediënten nog 2 minuten en voeg dan de honingsaus en een paar eetlepels noodleskookvocht toe. Zet het vuur uit en meng de mierikswortel erdoor. Serveer het gerecht direct en bestrooi met het groene deel van de lente-ui.
Rachel Khoo's pad elzas is een recept van Albert Heijn