Begin met de falafel: laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine. Voeg de knoflook en het grofgesnipperde sjalotje toe. Mix het tot een stevige massa. Voeg de peterselie, ½ ei, cayennepeper, komijn en peper en zout toe. Mix nog kort even door. Pak ongeveer 1 eetlepel van het kikkererwtenmengsel en rol deze door de bloem en door je handen totdat je ongeveer 12 balletjes hebt gemaakt. Mocht je het mengsel moeilijk kunnen rollen voeg dan een beetje paneermeel toe zodat het wat steviger word. Bewaar de balletjes zolang in de koelkast. Fruit in een pan een sjalotje in een beetje olijfolie. Giet er 500 ml water bij (of anders vermeld op de verpakking). Breng aan de kook en voeg het groentebouillonblokje toe. Als de bouillon kookt zet je het vuur uit en voeg je de couscous toe. Leg een deksel op de pan en laat de couscous minimaal 5 min wellen. Roer de couscous los en voeg een beetje komijn toe. Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer, feta en koriander in stukjes en meng met de couscous. Doe de deksel op de pan zodat de couscous nog een beetje warm blijft (serveer je lauwwarm). Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan tot ongeveer 170 graden. Frituur de balletjes in ongeveer 5 min goudbruin. Roer de yoghurt met de gedroogde munt. Serveer de couscous met de falafel en de muntsaus. Tip: voor een snelle versie kun je ook kant en klaar falafel balletjes kopen