Verwarm de oven op 175 graden. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Rasp de citroen en pers hem daarna uit en zet het sap apart. Mix de boter, 175 gr suiker, zakje vanillesuiker, citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa. Mix een voor een de eieren er door. Voeg het meel in porties toe en mix tot een mooi egaal beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenzijde glad. Zet de bakvorm ca 25 min in de oven. Meng het citroensap met de poedersuiker en zet apart. Mix in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Schep de mascarpone en de griekse yoghurt er door bewaar in de koelkast. Als je de cake uit de oven haalt controleer je met een prikker of hij gaar is. Bestrijk de bovenzijde direct met het citroen-poedersuiker mengsel en laat de cake verder afkoelen. Snijd de ca in ca 9 stukken en schep ongeveer 1 eetl van het roommengsel er op. Laat de abrikozen uitlekken en leg op ieder gebakje een abrikoosje. Dit recept is geinspireerd op een recept van Lecker.de