Citroen paascake

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Rasp de citroen en pers hem daarna uit en zet het sap apart. Mix de boter, 175 gr suiker, zakje vanillesuiker, citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa. Mix een voor een de eieren er door. Voeg het meel in porties toe en mix tot een mooi egaal beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenzijde glad. Zet de bakvorm ca 25 min in de oven. Meng het citroensap met de poedersuiker en zet apart. Mix in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Schep de mascarpone en de griekse yoghurt er door bewaar in de koelkast. Als je de cake uit de oven haalt controleer je met een prikker of hij gaar is. Bestrijk de bovenzijde direct met het citroen-poedersuiker mengsel en laat de cake verder afkoelen. Snijd de ca in ca 9 stukken en schep ongeveer 1 eetl van het roommengsel er op. Laat de abrikozen uitlekken en leg op ieder gebakje een abrikoosje. Dit recept is geinspireerd op een recept van Lecker.de

Citroen paascake is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Paascake met mangoglazuur en cantuccini
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Smeuige Paascake met Advocaat
57 min Nagerecht
Bekijk recept
Paascake
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Paascake Van Eieren
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept