Plaattaart met spinazie en ei

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Als je gebruik maakt van losse velletjes bladerdeeg leg je deze op een bakplaat met bakpapier zodat ze elkaar net overlappen en druk je velletjes goed aan elkaar. Ga met een mesje heel lichtjes langs 1 cm van de rand en vouw de randjes om. Prik met de vork gaatjes in het deeg en bestrooi met een beetje paneermeel. Verhit een beetje olie in een (wok)pan en bak de spinazie totdat deze geslonken is. Laat het vocht verdampen of laat de spinazie uitlekken in een vergiet en verdeel over het deeg. Verdeel het spek er over. Breek de eieren voorzichtig in een kommetje en giet ze daarna op de spinazie. Zorg er voor dat de dooier heel blijft en het ei niet van de pizza afloopt. Schep met een theelepeltje kleine beetjes kruidenkaas op de plaattaart en zet ongeveer 25 min in de oven. Dit paasrecept is lekker voor de paasbrunch of paaslunch

Plaattaart met spinazie en ei is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met courgette en tonijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met geitenkaas, bieten en spek
20 min Bijgerecht
Bekijk recept