Verhit de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Als je gebruik maakt van losse velletjes bladerdeeg leg je deze op een bakplaat met bakpapier zodat ze elkaar net overlappen en druk je velletjes goed aan elkaar. Ga met een mesje heel lichtjes langs 1 cm van de rand en vouw de randjes om. Prik met de vork gaatjes in het deeg en bestrooi met een beetje paneermeel. Verhit een beetje olie in een (wok)pan en bak de spinazie totdat deze geslonken is. Laat het vocht verdampen of laat de spinazie uitlekken in een vergiet en verdeel over het deeg. Verdeel het spek er over. Breek de eieren voorzichtig in een kommetje en giet ze daarna op de spinazie. Zorg er voor dat de dooier heel blijft en het ei niet van de pizza afloopt. Schep met een theelepeltje kleine beetjes kruidenkaas op de plaattaart en zet ongeveer 25 min in de oven. Dit paasrecept is lekker voor de paasbrunch of paaslunch
Plaattaart met spinazie en ei is een recept van Leuke Recepten