Oeufs en cocotte

4
30 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden. Verhit een klein beetje olie in pan en bak de spinazie totdat hij begint te slinken en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel de spinazie over de 4 ovenschaaltjes. Snijd de tomaatjes in stukjes en doe ook in het ovenschaaltje. Breek de eieren er over en schep een lepeltje creme fraiche er bij. Bestrooi met wat geraspte kaas. Vul de grote ovenschaal met een laagje water en zet de kleine ovenschaaltjes er in tot ze ongeveer tot de helft onder water staan. Zet de schaal ongeveer 10 tot 15 min in de oven, afhankelijk van hoe vloeibaar het ei wil. Toast het brood en snijd in repen en serveer bij het potje met ei om te dippen.

Oeufs en cocotte is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen uit de oven
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle cocotte-eieren
10 min
Bekijk recept

Œufs à la neige met chocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Œufs à la neige met meloencoulis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Œufs en cocotte met spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Oeufs en cocotte
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept