Varkenshaas met mosterdsaus

4
35 min -
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi met vlees met een beetje peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de varkenshaas ca 3 minuten rondom aan. Zet het vuur klein en laat de varkenshaas nog 15 minuten zachtjes bakken, keer af en toe om. Het middelste gedeelte van het vlees mag nog rose zijn. Dunnere stukken van de varkenshaas mogen daarom ook iets korter gebakken worden. Wikkel het vlees in aluminiumfolie zodat het nog iets verder kan garen en warm blijft. Roer het vet in de pan los en verwijder eventueel grote aangebakken stukjes. Fruit het fijngesneden sjalotje hierin. Als er niet veel vet meer in de pan zit voeg je een extra klontje boter toe. Roer met een garde de bloem er door zodat er een roux ontstaat. Giet een scheutje wijn toe en laat de saus al roerend indikken tot gewenste dikte. Roer de mosterd en creme fraiche toe en breng op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de varkenshaas in plakken en giet de mosterdsaus er over. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel over het vlees. Lekker met aardappeltjes en groenten.

Varkenshaas met mosterdsaus is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept