Madeleines met amandel en sinaasappel

24
35 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een steelpan. Roer de melk erdoor. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Snijd de amandelspijs fijn en voeg toe. Klop 1 min. mee.
  • 2 Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en voeg toe. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur (max 12 uur) in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel met 2 eetlepels de helft van het beslag over de holtes. Bestrooi het beslag met 2 el amandelschaafsel. Bak de madeleines ca. 8 min. in de oven totdat ze goudbruin en bol zijn. Neem uit de oven en laat op een bord glijden. Bak er zo nog 1
  • 2 Serveer direct.

Madeleines met amandel en sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Madeleines met appel en kaneel
20 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademadeleines met witte chocolade
20 min Gebak
Bekijk recept
Madeleines
20 min Gebak
Bekijk recept