1 Smelt de boter in een steelpan. Roer er de melk en honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven een kom. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel het bloemmengsel er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. (max. 12 uur).
2 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes. Bak de madeleines ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 1
2 Laat ze in 45 min. helemaal afkoelen.
3 Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvast schaaltje. Zet in de oven een half uur nadat de oven is uitgeschakeld. Laat 15 min. staan. Neem uit de oven en roer de chocolade even door. Laat de vloeibare chocolade in een dun straaltje van een lepel op een zijde van de madeleines lopen en zigzag. Laat de chocolade uitharden en serveer.
Chocolademadeleines met witte chocolade is een recept van Albert Heijn