1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de rabarber in blokjes van
15 cm.
2 Zeef de bloem, bakpoeder en het zout (hoog) boven een kom. Smelt de boter en laat licht afkoelen. Klop in een andere kom het amandelmeel, sinaasappelsap en -rasp, het ei, de bruine basterdsuiker en de gesmolten boter. Doe het bloemmengsel terug in de zeef en zeef boven het eimengsel. Spatel het bloemmengsel in ca. 15 sec. door het botermengsel. Klop of roer niet – gewoon spatelen. Spatel de rabarber er snel door (niet roeren).
3 Zet de papieren muffinvormpjes in de 6 holtes van de vorm. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Strooi de demerara- of rietsuiker erover en bak ze ca. 30 min. in het midden van de oven, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Haal de muffins uit de oven en zet ze direct op een taartrooster om af te koelen.
Delia Smith's rabarber-sinaasappelmuffins is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Delia Smith's geglazuurde laagjestaart met lemon curd