1 Smelt de boter in een steelpan. Roer er de honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom. Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel op een grove rasp. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. Meng de appel erdoor. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. (max. 12 uur).
2 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes. Bak de madeleines ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 1
2 Serveer direct.
Madeleines met appel en kaneel is een recept van Albert Heijn