1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees in de lengte in tot tweederde. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap. Bestrooi met peper en eventueel zout.
2 Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel en selderij fijn en meng in een kom met de helft van de ricotta en peper en zout. Verdeel het mengsel over de rollade. Rol stevig op en bind de bijgeleverde touwtjes eromheen.
3 Hak de pistachenoten grof en meng met paneermeel, de rest van de ricotta en peper en zout. Bestrijk de rollade er voor tweederde mee. Leg deze met de bestreken kant naar boven in de ingevette ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
4 Bak ca. 55 min. in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 65 °C heeft. Laat de rollade op een schaal afgedekt 10 min. rusten voor je hem aansnijdt.
Rollade met pistachekorst is een recept van Albert Heijn