1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met het zout. Laat 15 min. staan zodat het vocht eruit lekt.
2 Doe ondertussen de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Klop de eieren los in een grote kom. Snijd de chorizo in kleine stukjes, snijd de blaadjes salie fijn en voeg samen met de slagroom toe.
3 Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courgette. Dep de courgette droog met keukenpapier en voeg toe. Breng op smaak met peper.
4 Snijd de kaas in stukjes. Vul de cakevormpjes met eimengsel en bestrooi met de kaas.
5 Bak de frittata’s in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Meng ondertussen de olie door de sla en breng op smaak met peper.
6 Haal de frittata’s uit de oven en neem ze voorzichtig uit de muffinvorm. Serveer met de salade.
Minifrittata met chorizo en courgette is een recept van Albert Heijn