1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de broccoli in roosjes en hak de pecannoten grof. Snijd de koriander grof. Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes. Doe de couscous in een kom en schenk er 110 ml kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan.
2 Bestrijk het vlees met de zonnebloemolie en bestrooi met zout. Doe de za’atar op een bord en rol het vlees erdoor. Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten.
3 Doe de broccoli, het limoenrasp, de kaneel, olijfolie, helft van de pecannoten en 2/3 van de koriander in de keukenmachine en maal fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met het broccolimengsel en de rest van de noten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de koriander. Snijd het vlees in plakjes en serveer bij de couscous. Garneer met limoen.
Couscous met varkenshaas is een recept van Albert Heijn