1 Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de olie en picadillospecerijen met de helft van het limoensap en van het -rasp. Bestrijk de zalm rondom met de marinade en laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
2 Meng de rest van het limoensap en -rasp met de yoghurt en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Snijd de jalapeñopeper fijn. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Schaaf de komkommer in de lengte in repen en meng met de sla en jalapeñopeper.
4 Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca.10 min. in het midden van de oven. Verwarm de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de zalm met de yoghurtdressing, sla en tortilla’s.
Gemarineerde zalm en botersla is een recept van Albert Heijn