1 Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen en de repen in kleine stukjes.Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Doe bij de komkommer.
2 Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de komkommersalsa. Snijd de koriander (inclusief steeltjes) fijn en voeg toe aan de salsa. Doe de extra vierge olijfolie erbij, schep om en voeg eventueel zout toe.
3 Bestrijk de zalmfilets met een lepel met tagine paste, behalve de huidkant. Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk de olijfolie erin en leg de zalm op de huidkant in de pan. Bak 6 min. Keer en bak nog 1 min. op de andere kant. Serveer met de salsa.
Gebakken zalm met pittige salsa is een recept van Albert Heijn