1 Laat de lamskoteletten afgedekt in 10 min. op kamertemperatuur komen. Bestrijk het vlees met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
2 Haal de blaadjes munt en peterselie van de takjes en pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn en snijd de sjalot zeer fijn.
3 Doe voor de chimichurri de koriander, munt, peterselie, het limoensap, de rode peper, knoflook, de rest van de olie en het water in een hoge beker. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de sjalot en eventueel een mespunt zout toe.
4 Verhit de grillpan. Gril het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat de koteletten afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een warm bord. Serveer met de chimichurri.
Lamskoteletten met lentechimichurri is een recept van Albert Heijn