1 Snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in stukken van 2 cm. Snijd de aubergines in blokjes en de uien en tomaten in parten.
2 Snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 olie in een stoofpan en bak de aubergine 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tajinepasta, de rest van de groenten en de knoflook toe en bak 3 min. Voeg 50 ml bouillon toe en draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 20 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
3 Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal. Schenk de rest van de groentebouillon erover, dek af en laat 10 min. staan.
4 Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en de komijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Serveer de groentetajine met de couscous. Lekker met een gekookt eitje.
Groentetajine met couscous is een recept van Albert Heijn