1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm. Voeg de aspergestukjes de laatste 2 min. met de tuinerwten toe aan de pasta.
2 Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de schnitzels en bestrijk ze met 1 el olie, peper en eventueel zout. Gril de schnitzels in 5 min. gaar. Keer halverwege.
3 Doe ondertussen de kaas, pijnboompitten, knoflook, 2/3 van de veldsla, de rest van de olie en het citroensap in een kom en pureer met de staafmixer tot pesto.
4 Giet de pasta met de groenten af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto met de helft van het kookvocht door de pasta. Voeg meer kookvocht toe als het nog niet smeuïg genoeg is. Garneer met de rest van de veldsla en (versgemalen) peper. Serveer met de kalkoenschnitzel.
Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto is een recept van Albert Heijn