1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 5 min.
2 Snijd de zalm in het gewenste aantal stukken. Giet de asperges af en verdeel met de zalm over vellen bakpapier.Vouw het papier iets omhoog en schenk de wijn erbij. Bestrooi met peper. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht (en papillotte) en leg op de bakplaat. Bak de zalmpakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven tot de asperges beetgaar zijn.
3 Bereid ondertussen de aspergesaus met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.Vouw de pakketjes aan tafel open. Schep er wat saus op en bestrooi met het basilicum. Serveer met het stokbrood en de rest van de saus.
Asperge-zalmpakketje is een recept van Albert Heijn