Griesmeelpudding met bessensaus

4
30 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een steelpan de melk en slagroom aan de kook. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit. Voeg het merg, griesmeel, de kaneel en 100 g suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat al roerend met een garde 3 min. zachtjes doorkoken tot een dikke pap. Neem de pan van het vuur.
  • 2 Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen). Schenk de pap erin en laat afkoelen tot kamertemp. Dek af en laat in de koelkast in 3 uur opstijven.
  • 3 Ris de bessen (houd wat takjes achter) en doe met het sap en de rest van de suiker in een pan. Breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
  • 4 Neem van het vuur en pureer met de staafmixer. Duw met een lepel het mengsel door een bolzeef. Vang de saus op in een kom en roer de overige bessen erdoor. Stort de pudding op een schaal en schenk de helft van de saus erover. Serveer de rest van de saus ernaast.

Griesmeelpudding met bessensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoete lekkernijen
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-kokoswentelteefjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Oma'S Griesmeelpudding Met Bessensaus
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesnagerecht van rijstmelk
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
15 min Nagerecht
Bekijk recept