1 Schil de asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. De onderkant gebruik je in de volgende stap.
2 Doe de schillen en onderkanten in een soeppan. Voeg het water en de tabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en houd 20 min. tegen de kook aan. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom.
3 Was 1 prei en snijd het witte deel in ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak de prei 5 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. koken en zet het vuur uit. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer. Snijd de geschilde asperges in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de soep. Breng weer aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
4 Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak fijn met een vork. Snijd de ham in reepjes. Schep de soep in kommen of borden, verdeel de ham erover en bestrooi met het ei-kruim.
Aspergesoep met ham en ei is een recept van Albert Heijn