1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet eventueel overtollig vocht af en laat afkoelen tot gebruik.
2 Snijd de bloemkool in roosjes en de bosuitjes in stukjes. Doe de bloemkool, bosui en blaadjes van de tijm in de keukenmachine en maal tot het kruim de grootte van rijstkorrels heeft. Voeg halverwege de kaas toe. Doe het bloemkoolmengsel in een kom en roer de eieren en bloem erdoor. Voeg daarna de quinoa toe en meng alles goed. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
3 Verhit 1 el olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 4 hoopjes van 2 el beslag in de pan en bak in 7 min. gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.
4 Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en spinazie 5 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer de spinazie met de quinoakoekjes.
Quinoakoekjes met spinaziesalade is een recept van Albert Heijn