Gebruik het liefst verse cassave, die kan je meestal halen bij de toko. Cassave is een soort van aardappel, zeer vergelijkbaar met deze smaak, alleen iets zoeter en steviger van structuur. Snijd de cassave in dunne plakken. Probeer ze niet dikker dan een halve centimeter te snijden. Zet een laagje zonnebloem olie in een pan op hoog vuur en bak de cassave chips hierin. Ze zijn klaar als ze een bruine kleur krijgen en ze krokant aanvoelen. Haal ze uit de pan als ze klaar zijn, laat ze even uitlekken en bestrooi ze met zout. Dan zijn ze klaar om te serveren. Ingrediënten bananenfrieten Zonnebloemolie Bakbananen Zout en peperVoorbereiding Snijd de bananen in drieën, en daarna weer in vier delen. Je krijgt dan stukken van ongeveer 5 cm bij 1 cm, een goede afmeting voor lekkere frieten. Zet in de pan een klein laagje zonnebloem olie zodat de bananenfrieten goed in de olie liggen. Bak de bananen totdat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Laat ze even uitlekken en bestrooi ze met zout en klein beetje peper. Beide gerechten zijn lekker als tussendoortje maar kan je ook serveren als bijgerecht bij een uitgebreide Surinaamse tafel.