Begin met het maken van de balletjes. Meng het gehakt, sambal, ei en paneermeel door elkaar. Hak de rode peper fijn en meng er ook door. Breng het gehakt op smaak met een beetje peper en zout. Draai kleine balletjes van het gehakt en bak deze rondom bruin in een koekenpan. Kook de macaroni gaar volgens de verpakking. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd ondertussen het uitje, knoflook, courgette en champignons in stukjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een grote wok- of hapjespan en fruit de ui met de knoflook en de rode peper. Voeg de courgette en champignons toe en bak 5 min. Voeg dan de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en cayennepeper. Schep de macaroni en de helft van de kaas door de saus met groenten en verdeel daarna over een grote ovenschaal of kleine ovenschaaltjes. Leg de kipgehaktballetjes er boven op en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 min in de oven. Zonder rode peper en sambal ook ideaal voor kinderen
Macaroni met kipballetjes is een recept van Leuke Recepten