Mini-aardappelquiches

12
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Doe de aardappel in een kom en meng met de rozemarijn, olie en eventueel zout. Verdeel de aardappel over de holtes van de ingevette vorm. Duw goed aan zodat er bakjes ontstaan. Zet de vorm ca. 15 min. in de oven tot de aardappel goudbruin is. Neem uit de oven.
  • 2 Snijd het spek in stukjes. Verhit een koekenpan en bak het spek in 4-6 min. krokant. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Rasp de kaas. Meng de slagroom, kaas en eieren met een garde.
  • 3 Verdeel het spek en de bosui over de aardappelbakjes. Schenk het ei-roommengsel erover. Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C en bak de quiches in ca. 15 min. gaar. Laat iets afkoelen en haal ze met een lepeltje uit de vorm.

Mini-aardappelquiches is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept