1 Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd het rasp apart. Maak in een schaal waar de satéprikkers in passen een marinade van het limoensap, de rode peper, sojasaus, sesamolie en eventueel zout.
2 Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers en leg in de marinade. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, keer halverwege. Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de bieslook fijn en meng met het limoenrasp, de azijn en chilisaus en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 10 min. rondom gaar. Serveer met de Thaise komkommerdip.
Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdip is een recept van Albert Heijn