1 Steek de barbecue aan. Snijd het randje vet van het vlees en snijd het in de lengte in repen. Meng 2 el olie, de chilipeper en eventueel zout tot marinade. Marineer het vlees hierin afgedekt 30 min.
2 Leg ondertussen de paprika’s in de kolen van de barbecue en keer regelmatig met een tang, zodat de buitenkant gelijkmatig donker wordt. Doe de paprika’s 15 min. in een afgesloten plastic zak. Verwijder eerst het vel en dan de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Vang het sap dat uit de paprika’s loopt op in een kom.
3 Snijd voor de salsa de paprika’s zo fijn mogelijk, snipper de ui en snijd de koriander fijn. Meng voor de salsa de paprika, het sap, de rest van de olie, de ui, azijn en koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rijg het vlees aan de barbecuepennen en gril het ca. 5 min. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer met de salsa.
Entrecotespiesen met paprikasalsa is een recept van Albert Heijn