1 Steek de barbecue aan. Snijd elke kippenbout 4 keer in. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het sap met de olie tot marinade. Laat hierin de kippenbouten 30 min. afgedekt marineren. Snijd ondertussen de knoflook en rode peper fijn. Smelt de boter op laag vuur. Meng met het limoenrasp, de knoflook, oregano, rode peper en eventueel zout.
2 Laat de kippenbouten uitlekken en leg ze op het barbecuerooster. Zet het rooster zo hoog mogelijk, zodat de kip voldoende tijd krijgt om gaar te worden en niet verbrandt. Heb je een barbecue waarvan het rooster niet verstelbaar is, gaar de kip dan eerst 30 min. in de oven op 160 °C. Bestrijk de kip om de 10 min. met het botermengsel (zowel op de barbecue als in de oven) en keer regelmatig. Gril de bouten in 30 min. gaar.
Kippenbouten met limoen is een recept van Albert Heijn