Kippenbouten met limoen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Snijd elke kippenbout 4 keer in. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het sap met de olie tot marinade. Laat hierin de kippenbouten 30 min. afgedekt marineren. Snijd ondertussen de knoflook en rode peper fijn. Smelt de boter op laag vuur. Meng met het limoenrasp, de knoflook, oregano, rode peper en eventueel zout.
  • 2 Laat de kippenbouten uitlekken en leg ze op het barbecuerooster. Zet het rooster zo hoog mogelijk, zodat de kip voldoende tijd krijgt om gaar te worden en niet verbrandt. Heb je een barbecue waarvan het rooster niet verstelbaar is, gaar de kip dan eerst 30 min. in de oven op 160 °C. Bestrijk de kip om de 10 min. met het botermengsel (zowel op de barbecue als in de oven) en keer regelmatig. Gril de bouten in 30 min. gaar.

Kippenbouten met limoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept