1 Halveer de kipdijfilet in de lengte. Meng in een ruime kom met de harissa, olie en het venkelzaad. Bestrooi met peper en eventueel zout en laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren.
2 Maak ondertussen de salsa. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
3 Doe de mango, sjalot, het limoenrasp, -sap, de tomaat en munt in een kom en schep om. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep samen met de rest van de olie door de salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet apart.
4 Verhit de grillpan en gril de kipdijfilet in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de salsa.
Kip met avocado-mangosalsa is een recept van Albert Heijn