Gepofte aardappel met tonijn

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Pof ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 55 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn ze gaar.
  • 3 Laat de oven aan staan. Laat ondertussen de paprika's uitlekken en snijd in stukjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng de paprika met de tonijn, crème fraîche, peper en eventueel zout. Schil de peen en snijd in plakjes. Leg de aardappelen in een schaal en snijd de bovenkant over de hele lengte in. Schep met een lepel het aardappelkruim eruit en meng met de tonijnvulling.
  • 4 Schep dit mengsel terug in de aardappelen en bestrooi met de kaas. Zet de aardappelen nog ca. 10 min. in de oven. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de erwten en de plakjes peen in 5 min. beetgaar. Serveer bij de aardappelen.

Gepofte aardappel met tonijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept