2 Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Pof ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 55 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn ze gaar.
3 Laat de oven aan staan. Laat ondertussen de paprika's uitlekken en snijd in stukjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng de paprika met de tonijn, crème fraîche, peper en eventueel zout. Schil de peen en snijd in plakjes. Leg de aardappelen in een schaal en snijd de bovenkant over de hele lengte in. Schep met een lepel het aardappelkruim eruit en meng met de tonijnvulling.
4 Schep dit mengsel terug in de aardappelen en bestrooi met de kaas. Zet de aardappelen nog ca. 10 min. in de oven. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de erwten en de plakjes peen in 5 min. beetgaar. Serveer bij de aardappelen.
Gepofte aardappel met tonijn is een recept van Albert Heijn