1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2 Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de artisjokharten uitlekken. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf in de lengte in linten.Voeg de courgette en knoflook toe aan de ui en bak op middelhoog vuur 5 min. mee. Schep regelmatig om.
3 Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en hak de amandelen grof. Voeg de artisjokharten, peper en eventueel zout toe aan het groentemengsel en verwarm nog 2 min. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.
4 Meng de pasta, amandelen, de helft van de munt en de citroenolie door het groentemengsel. Garneer met de rest van de munt en serveer.
Schelpjes met courgette, munt & amandelen is een recept van Albert Heijn