Bananen-kokoscake

16
10 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 min. romig. Klop de eieren los in een kom en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suikermengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, zout en tot slot het kokos toe.
  • 2 Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag. Bestuif de cakevorm met het meel. Schud overtollig meel uit de vorm. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
  • 3 Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen. Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster. Bestrooi met het kokos en laat afkoelen. Snijd de cake in plakken.

Bananen-kokoscake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sinaasappel-kokoscake
55 min-
Bekijk recept
Bananen-kokoscake
2 uur-
Bekijk recept
Ananas-kokoscake Met Rumrozijnen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kokoscake Uit Sumatra.
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Haver-banaanpannenkoekjes
50 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept