1 Rasp de courgette grof. Meng met het zout en doe in een zeef. Laat 30 min. staan.
2 Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel in hele kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Doe de knoflook en het citroengras samen met de currypasta in de keukenmachine en maal kort. Voeg de vis in stukken toe en maal alles fijn. Schep in een kom.
3 Duw zo veel mogelijk vocht uit de courgette en meng de courgette met een lepel goed door het vismengsel. Neem steeds een flinke eetlepel van het mengsel en maak er met vochtige handen 12 viskoekjes van. Verhit de olie in een koekenpan en frituur de koekjes in delen in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal dit met de rest van de viskoekjes.
4 Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Eet ze koud of verwarm ze kort op de barbecue. Serveer met de chilisaus.
Pittige vis-courgettekoekjes is een recept van Albert Heijn