1 Schil de wortels en bleekselderij en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui en halveer de tomaten. Doe de knoflook en de helft van de tomaten in een kom en pureer met de staafmixer tot een saus.
2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
3 Bak in het achtergebleven bakvet de wortel, bleekselderij, ui en tijm 6 min. op hoog vuur tot de groenten licht karamelliseren. Voeg de witte wijn toe en laat 1 min. koken tot het meeste vocht verdampt is. Voeg de tomatensaus toe en laat 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het groentemengsel, 2/3 van de spekreepjes en 2/3 van de resterende tomaten door de spaghetti. Garneer met de rest van de spekreepjes en tomaten. Lekker met Parmezaanse kaas.