Zomerbolognese

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortels en bleekselderij en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui en halveer de tomaten. Doe de knoflook en de helft van de tomaten in een kom en pureer met de staafmixer tot een saus.
  • 2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Bak in het achtergebleven bakvet de wortel, bleekselderij, ui en tijm 6 min. op hoog vuur tot de groenten licht karamelliseren. Voeg de witte wijn toe en laat 1 min. koken tot het meeste vocht verdampt is. Voeg de tomatensaus toe en laat 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4 Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het groentemengsel, 2/3 van de spekreepjes en 2/3 van de resterende tomaten door de spaghetti. Garneer met de rest van de spekreepjes en tomaten. Lekker met Parmezaanse kaas.

Zomerbolognese is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker