1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
2 Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Snipper de ui. Meng de tomaat, peper, koriander en ui tot een salsa. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en 2 el olie door de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.
3 Meng het limoenrasp door de rijst. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de komkommer en bosui door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
4 Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Serveer met de salsa en rijstsalade.
Gegrilde zalm met salsa van cherrytomaten is een recept van Albert Heijn