1 Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
2 Doe 2/3 van de basilicumblaadjes met 3 el citroensap en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de courgette met wat basilicumolie en gril in porties 3 min. Keer halverwege.
3 Scheur de mozzarella in 10 stukjes en de rest van het basilicum in 20 stukjes. Snijd de geitenkaas in 10 stukjes. Leg op de helft van de courgettelinten 1 stukje mozzarella met een blaadje basilicum, rol op en zet vast met een cocktailprikker. Leg op de andere helft van de courgette een stukje geitenkaas en basilicum, rol op en zet vast met een cocktailprikker.
4 Leg alle rolletjes op een schaal, besprenkel met de rest van de basilicumolie, bestrooi met het citroenrasp en peper. Serveer direct. Bon appétit!