Kip-citroen-rozemarijnspiesen

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kip in stukken, rijg aan de prikkers en leg naast elkaar in een ruime schaal. Snijd de rozemarijnnaaldjes heel fijn. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Kneus de knoflooktenen. Meng ze met het rasp, 3 el sap, de rozemarijn, chilipeper en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 2 Schep over de spiesen en laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Verwijder daarna de knoflook.
  • 3 Steek de barbecue aan. Gril de spiesen in 7 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de andere citroen in parten en serveer erbij.

Kip-citroen-rozemarijnspiesen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept