Citroen crema catalana

4
50 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 110 °C. Schil de gele schil van de citroen. Doe de schil met de room en kaneel in een steelpan. Houd 30 min. tegen de kook aan. Schenk de room door een zeef, vang op en doe terug in de pan.
  • 2 Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Meng de kristalsuiker door de dooiers. Voeg al roerend ¼ van het roommengsel toe aan de dooiers. Schenk dit mengsel al roerend terug bij de room in de pan. Verwarm op laag vuur rustig en al roerend en laat in 10 min. binden tot een custard.
  • 3 Verdeel dit over de schaaltjes en zet deze in de braadslee. Schenk zo veel water in de braadslee dat de schaaltjes voor 2/3 onderstaan. Zet ca. 30 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
  • 4 Verwarm de ovengrill. Bestrooi elk schaaltje met 1 el basterdsuiker. Zet boven in de oven en laat de suiker in ca. 3 min. karamelliseren. Serveer warm of koud.

Citroen crema catalana is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Crema Catalana
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema Catalana
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept