Falafel van doperwten, munt & bulgur

4
45 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal de doperwten, ui, knoflook, bieslook, peterselie, muntblaadjes, koriander en komijn 1½ min. in de keukenmachine tot puree. Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree.
  • 2 Verhit een laag olie van 6 cm in een ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met 2 eetlepels 4 à 5 quenelles van de puree. Frituur ze 3 min. in de hete olie. Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot de puree op is.

Falafel van doperwten, munt & bulgur is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane kipfilet met bulgursalade
30 min-
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bulgur met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept