Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Kook de pasta in een pan gaar. Verwarm een scheutje olijfolie en de helft van de boter in een grote pan. Voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit 1 minuutje. Voeg de cayennepeper (naar smaak) toe en daarna de garnalen. Bak de garnalen 1 a 2 minuten en schep ze daarna uit de pan. Verhit het vocht wat in de pan overblijft totdat ongeveer de helft verdampt is. Knijp of pers de citroen uit boven de pan en roer door het kookvocht. Zet het vuur klein en laat de rest van de boter in de pan smelten. Blijf goed roeren totdat er een saus ontstaat. Voeg de citroenrasp en wat fijngesneden peterselie toe. Breng de saus op smaak met wat peper en zout. Voeg de garnalen en daarna de pasta toe aan de saus en schep door elkaar zodat de pasta goed de smaken van de saus kan opnemen. Lekker met een salade en wat brood.
Citroen knoflook pasta met garnalen is een recept van Leuke Recepten