Verwarm de oven op 180 graden. Splits de eieren en klop het eiwit met een mixer. Als de eiwitten bijna stijf zijn voeg je de suiker in beetjes toe en mix je ook de vanillesuiker er door. Mix daarna een voor een de eidooiers er door. Giet de gesmolten boter (hij moet niet al te heet zijn) er bij en mix heel kort er door heen. Schep de bloem en het bakpoeder door elkaar en zeef deze daarna bij het beslag. Schep met een houten spatel door het beslag. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm en vet de vorm verder in en bestuif lichtjes met bloem. Giet het beslag in de cakevorm. Was het fruit en dep voorzichtig droog. Schep ongeveer een halve eetl bloem door het fruit (dit voorkomt dat deze snel naar de bodem zakken) en verdeel daarna het fruit over de bovenzijde van het beslag. Zet de cake ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Het kan zijn dat de taart iets langer de tijd nodig heeft omdat het fruit best nat is. Contoleer daarom met een satéprikker of hij goed gaar is. Laat hem wat afkoelen in de vorm. Bestrooi met een beetje poedersuiker.
Luchtige bosvruchten taart is een recept van Leuke Recepten