Maak eerst de pesto: doe de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, knoflook en de helft van de pijnboompitten in een keukenmachine en schenk steeds een beetje olijfolie er bij totdat de pesto een mooie dikte heeft, hij moet niet al te dun zijn. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie aan een zijde in met een dun laagje olijfolie. Leg de zalm hierop en besmeer de bovenzijde dik met de pesto en verdeel de rest van de pijnboompitten er op. Snijd de tomaatjes doormidden en de courgette in stukken en leg deze bij de zalm. Vouw het pakketje losjes om de zalm en maak de bovenzijde en zijkanten goed dicht en leg op de bbq. Op de bbq is de bereidingstijd, afhankelijk van de temperatuur, ongeveer 15 min. Je kunt hem ook in de oven bereiden: ongeveer 20 min op 200 graden. Check altijd even of de zalm gaar is. Let op met de pakketjes openvouwen, er kan heet vocht in de pakketjes zitten. Voor de snelle versie gebruik je kant en klare pesto. Lekker met een gepofte aardappel of salade.
Zalm met pesto van de bbq is een recept van Leuke Recepten