1 Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof.
2 Snijd de ui fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui, gember en garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Roer regelmatig. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de tomaten en laat 4 min. zachtjes koken.
3 Snijd ondertussen de scholfilets in stukken van 4 cm. Draai het vuur uit, schep de schol voorzichtig door de curry. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.
Viscurry met spinazie en kikkererwten is een recept van Albert Heijn