Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de bosui en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in stukken van 2 cm. Snijd de scholfilets in stukken van 4 cm.
  • 2 Rijg aan een satéprikker om en om 2 stukjes bosui, paprika en scholfilet. Maak zo 2 spiesen per persoon en leg in een passende schaal. Bestrijk de spiesen royaal met de red curry specerijenpasta. Laat minimaal 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  • 3 Schil de winterpeen en rasp (in de keukenmachine) met een grove rasp. Meng met de salademix in een kom en besprenkel met de sesamdressing. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de visspiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de koriander fijn en schep door de rijst. Serveer met de visspiesen en wortelsalade.

Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsalade met sinaasappel en honing
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoomde zalmfilet met komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veterbolletjes
- 10 min-
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept