1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.
2 Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder en rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg de bleekselderij, erwten, peen julienne en kippenbouillon toe, breng al roerend aan de kook en laat in 5 min. het vocht opnemen. Schep de rijst in een grote platte schaal en laat iets afkoelen.
3 Bestrooi de scholfilets met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout en leg de parten ei erop. Serveer de rijstsalade met de gebakken scholfilet. Lekker met een schijfje citroen.
Lauwwarme rijstsalade met gebakken scholfilet is een recept van Albert Heijn