1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Doe de kikkererwten, koriander, kruidenmix, 3 el olie en het sap van ½ citroen in een kom. Stamp met de pureestamper tot een grove puree (of prak met een vork).
2 Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, laat de steelaanzet zitten. Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
3 Snijd ondertussen de munt fijn en hak de cranberrymix grof. Meng de rest van de olie, 4 el citroensap, de munt, cranberrymix en spitskool tot salade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gevulde puntpaprika’s.
Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade is een recept van Albert Heijn