1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in. Boen de krieltjes schoon, doe ze in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet in het midden van de oven en stoom in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar.
2 Doe de olie, azijn en mosterd in een kommetje en klop met een garde tot vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
3 Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Neem de krieltjes uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Halveer ze en meng ze met de peterselie, bosui, kappertjes en vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Aardappelsalade met vinaigrette is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam