Zomerstoof met ratatouille en chipolata

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergines, paprika en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook. Houd de groenten gescheiden. Snijd de chorizo in reepjes. Draai elk chipolataworstje in het midden in zodat er twee worstjes ontstaan en snijd die los.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Doe de chorizo en worstjes erbij en bak in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.
  • 3 Laat de linzen uitlekken en snijd de selderij fijn. Voeg de ratatouille en linzen toe en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout en garneer met de selderij. Serveer met het stokbrood.

Zomerstoof met ratatouille en chipolata is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chipolata’s gebakken met rozemarijn en paprika’s
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chipolata-olijfspiesen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerstoof met vegaworstjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept