1 Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in staafjes van 1 cm breed.
2 Doe de aardappelstaafjes in een pan heet water. Zet op de kleinste pit en laat 30 min. garen. Zorg ervoor dat het water niet aan de kook komt. Giet de aardappelstaafjes af, spreid uit over een schone theedoek en laat in 45 min. helemaal afkoelen.
3 Verwarm het frituurvet in de frituurpan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in delen 8 min. Ze zijn klaar als ze net beginnen te kleuren. Schep uit het vet op keukenpapier. Laat in 45 min. helemaal afkoelen.
4 Verwarm het frituutvet in de frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in delen in ca. 5 min. goudbruin en knapperig. Schep uit het vet in een schaal met keukenpapier. Bestrooi met zout, schep om en serveer.