Verse frites

4
20 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in staafjes van 1 cm breed.
  • 2 Doe de aardappelstaafjes in een pan heet water. Zet op de kleinste pit en laat 30 min. garen. Zorg ervoor dat het water niet aan de kook komt. Giet de aardappelstaafjes af, spreid uit over een schone theedoek en laat in 45 min. helemaal afkoelen.
  • 3 Verwarm het frituurvet in de frituurpan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in delen 8 min. Ze zijn klaar als ze net beginnen te kleuren. Schep uit het vet op keukenpapier. Laat in 45 min. helemaal afkoelen.
  • 4 Verwarm het frituutvet in de frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in delen in ca. 5 min. goudbruin en knapperig. Schep uit het vet in een schaal met keukenpapier. Bestrooi met zout, schep om en serveer.

Verse frites is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept