Romige koude preisoep (vichyssoise)

6
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter op laag vuur. Was en snijd het wit van de preien. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snipper de sjalot. Bak de prei, aardappel en sjalot 5 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat 20 min. zacht koken.
  • 2 Laat de soep iets afkoelen. Snipper de bieslook en roer de kookroom, melk en 2 el bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Als je een blender gebruikt, houd dan je hand op de deksel zodat de warme soep niet uit de mengbeker spat. Laat in minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Voeg eventueel een paar ijsblokjes toe.
  • 3 Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de bieslook.

Romige koude preisoep (vichyssoise) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sint-jakobsvrucht met vichyssoise van waterkers
30 min
Bekijk recept
franse aardappel, wortelsoep (vichyssoise)
0 min
Bekijk recept
Vichyssoise
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vichyssoise Met Nieuwe Aardappelen En Sjalotjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept